#
Animale
#
Alimentatie
#
Urgente
#
Ingrijire
#
Adopta

bluepoint vet

Diversele afectiuni care apar la animale nu trebuiesc tratate cu indiferenta. Animalele bolnave trebuiesc consultate si tratate de Medici Veterinari. Medicamentele umane pot omori un animal.

Am intalnit de multe ori in viata mea profesionala situatii “aberante”. Ma refer la diverse”solutii” de tratare a animalelor de catre stapanii care vroiau se “fenteze” consultatia la cabinetul veterinar. Am avut cazuri in care animalele erau “tratate” cu gaz, sau ulei de motor uzat, pentru purici si capuse, sau raie.

Cazuri in care animalele erau “tratate” prin aplicare pe nasul animalului de fier inrosit pe foc, ca sa nu mai faca viermi. Animale care au fost omorate de stapanii care le-au tratat cu paracetamol, sau cu algocalmin, sau alte medicamente de uz uman, pentru ca nu au vrut sa mai plateasca o consultatie unui medic veterinar.

Cineva spunea “TOTI oamenii sunt specialisti in trei cazuri: In politica, In fotbal si In medicina”.
Sunt atat de multi “binevoitori” care stiu atat de multe lucruri si care dau atat de multe sfaturi, incat de cele mai multe ori raman socat de ceea ce aud. Exista acest “folclor” medical care circula din gura in gura, total nefundamentat logic.

In aceasta categorie intra “Nu da lapte cainelui, ca face viermi!” , “ Baga-i pe gat repede lapte, sau albus de ou, daca e otravit!” si exemplele pot continua la nesfarsit. SUNT NISTE INEPTII! Daca doriti mai multe explicatii logice si argumente pentru ceea ce am afirmat mai sus, va asteptam cu drag la cabinet.