#
Animale
#
Alimentatie
#
Urgente
#
Ingrijire
#
Adopta

Motoras

A fost odata un motanel dragut si bland pe numele sau Motoras. El a fost gasit acum 4 ani de catre un om inimos.

Avea o rana foarte mare si urata la un piciorus, ca si cum cineva i-ar fi jupuit pielea de la genunchi si pana la varf.

Statea si plangea, pentru ca nu se putea misca, dar cum a fost luat in brate de catre domnul care l-a adoptat, imediat a inceput sa toarca zgomotos cuibarindu-se in bratele celui care l-a salvat.
De aici vine si numele Motoras.

El a fost dus imediat la un medic veterinar care l-a curatat si i-a tratat si ingrijit rana cum a stiut el mai bine.

Incet, incet piciorul a inceput sa se vindece si sa se acopere cu un strat subtire de pielicica nou formata.
Procesul de cicatrizare era dureros de lent, dar existau sperante ca la un moment dat rana sa se inchida complet. Au asteptat stapanii. Au asteptat si medicii, pana intr-o zi cand au remarcat ca de o buna perioada de timp rana ramasese la fel. Organismul lui Motoras incetase munca de reparare a piciorului.

Medicii impreuna cu stapanii au ajuns la concluzia ca asta era tot ce se putea face pentru piciorul ranit si au decis sa inceteze orice tratament. Pentru ca orice ar fi facut, rana ramanea la fel.

Doar ca dupa o perioada de cateva luni rana a inceput sa se infecteze si starea generala a lui Motoras se inrautatea. Evident ca stapanii l-au dus imediat la doctor, numai ca medicul care il tratase pana atunci a spus ca nu mai are ce sa ii faca si ca poate ar trebui luata in consideratie amputarea membrului afectat. Acest fapt l-a intristat pe stapan care a decis sa ii mai acorde o alta sansa mergand si la alt medic.

Atunci a inceput sa mearga cu el de la medic la medic si toti se uitau si ascultau povestea lui, dupa care spuneau ca nici ei nu mai au ce sa-i faca.

In felul acesta cineva i-a recomandat sa ne faca si noua o vizita la cabinet.
A venit, ne-a spus povestea si mare i-a fost bucuria cand noi nu am pus problema amputarii piciorusului.

I-am spus ca iar va urma o perioada lunga si grea pentru toata lumea, pentru ca noi am fost singurii care i-am propus sa incercam o operatie extrem de complicata.
I-am propus sa incercam o grefa de piele care sa acopere toata rana care nu mai vroia sa se vindece singura.

Stapanul a fost deosebit de incantat de propunere, motiv pentru care am inceput imediat tratamentul pregatitor pentru a pune in practica operatia.
A urmat o perioada lunga si grea de tratamente locale si generale, care sa pregateasca terenul pentru operatie.
Totul a durat aproximativ 3 luni, pana ieri.

Ieri s-a pus in practica operatia care a necesitat efortul comun a 4 medici (Dr. Cristian Badulescu, Dr. Georgiana Nastase, Dr. Miruna Chiriac si Roxana Badea -studenta) in sala de operatie, dar si a celeilalte parti a echipei Dr. Elisa Badulescu si Andreea Preda, fara de care operatia nu ar fi fost posibila.

Dupa 2 ore de munca asidua a intregii echipe BlueTeam putem spune ca am ajuns la jumatatea drumului pentru recuperarea piciorului lui Motoras.

Acum urmeaza o perioada de asteptare sa vedem daca organismul va accepta grefa si daca ideea noastara va fi incununata de succes.

Noi avem sperante mari si vom face tot ce ne sta in putere sa avem rezultatul dorit.
Pana acum totul a fost un real succes!