#
Animale
#
Alimentatie
#
Urgente
#
Ingrijire
#
Adopta

bluepoint vet

Flafon este o pisica tare jucausa. O fetita tinerica si plina de energie. Din cauza ca nu are stare si nu poate sa stea linistita, cat este ziua de lunga ea face tot felul de traznai. Fiind un spirit aventurier si dornica de experiente noi, dar mai ales pentru a cunoaste cat mai bine tot ce o inconjoara, ea incearca sa cunoasca lucrurile mirosind, pipaind si mai apoi gustand diversele obiecte care i se ivesc in cale, sau care apar in camera ei. Asa se face ca ea roade si inghite diverse bucati din diverse obiecte.

Intr-o dimineata, fiind la cabinet, o vad pe stapana lui Flafon ca intra in cabinet impreuna cu Flafon. Stapana parea putin ingrijorata, dar Flafon nu dadea nici un semn ca ar avea probleme. Totusi, am luat in consideratie ca Flafon nu mai era chiar asa de jucausa si curioasa, asa cum o obisnuise pe stapana ei. In rest, toate semnele erau in regula. Doar ca ii scazuse putin si pofta de mancare. Am facut o consultatie amanuntita si mi-am dat seama ca era ceva in neregula cu Flafon. Desi nu putea sa spuna nimic, totusi ceva in comportamentul ei mi-a atras atentia ca se intampla ceva. De aceea am rugat-o pe stapana ei sa ia in consideratie foarte serios ca este o problema, dar avem nevoie de mai multe informatii, ca sa ne putem da seama ce are. Stiind ca Flafon are tendinta de a roade cam orice, am intrebat daca lipseste ceva din casa, sau daca s-a gasit ceva ros. Am primit raspuns negativ, dar si promisiunea ca va fii verificata casa amanuntit pentru a se vedea ceva. Am decis ca Falfon va fii urmarita 24 de ore si se va nota fiecare modificare din starea ei generala.

A doua zi dimineata am constatat ca nu avusese nici un scaun si aparuse si o voma, iar starea ei generala se inrautatise. Atunci am decis ca este cazul sa ii facem o radiografie abdominala cu substanta de contrast. Dupa ce am vazut poza, am ramas socat sa vad ceva rar in abdomenul unei pisici. Erau doua bucati de sarma care pareau infipte in peretele intestinal. Mari, frumoase si la distanta destul de mare una de cealalta. Semn ca erau inghitite la un interval de timp una dupa alta. Adica, nu s-a convins de la prima bucata ce gust avea sarma si a trebuit sa mai manance inca o bucata si mai mare, ca sa se convinga.

Acestea fiind spuse si aratate, am decis urgenta chirurgicala. Am intrat in operatie si am mai avut parte de o surpriza, de data asta intraoperatorie. A doua bucata de sarma era infasurata pe un nod textil, ceea ce transfosrmase totul intr-un fel de ghem cu miez textil si exterior de sarma. Adica Flafon cea nastrusnica nu se saturase cu sarmele si a gustat si un pic de siret inodat, ca garnitura pentru felul principal al zilei, sarmele.
Dupa ce am reusit sa ne oprim uimirea tuturor medicilor din echipa operatoare, am continuat operatia. Am extras si cea de a doua bucata de sarma si am incheiat cu succes operatia.

Acum Flafon este foarte bine si la fel de jucausa. Inca de a doua zi dupa operatie, starea ei generala a inceput sa revina la normal, astfel incat dupa 7 zile nici nu mai stia ca a fost operata.
Credeti ca Flafon cea jucausa a invatat ceva din aceasta experienta?
Da. Nu mai mananca sarme, dar mananca in continuare alte obiecte.
A decis sa manance doar lucrurile moi si care nu se mai blocheaza in intestin.
Cel putin pana acum totul este bine, desi am mai tras o mica spaima cand a mancat o bucata de fir de casti audio pentru telefon.
Acum asteptam sa vedem ce alte surprize ne rezerva Falfon.