#
Animale
#
Alimentatie
#
Urgente
#
Ingrijire
#
Adopta

puffy

Cred ca toti prietenii nostri, dar mai ales pacientii nostri o cunosc pe Puffy. Pisicuta noastra salvata de pe strada, crescuta de mica impreuna cu Tomi, deveniti membri echipei BluePointVet si prezenti la fiecare consultatie, alaturi de noi zi de zi.

Toata lumea stie cat de blanda putea sa fie Puffy si cat de multa incredere avea in fiintele din rasa umana.

Cred ca nici o secunda din viata ei nu si-a imaginat ca un om ar putea sa ii produca suferinta, atat timp cat ea era ata de linistita, prietenoasa si increzatoare in oameni.
Nici o secunda NOI nu ne-am fi imaginat ca cineva din rasa umana ar putea face un rau cat de mic unei fiinte atat de minunate.

Puffy ducea o viata boema si plina de atentie si rasfat din partea noastra pana acum cateva zile.

Acum cateva zile nu stim ce s-a intamplat cu adevarat, dar la un moment dat Puffy a fost gasita in curte cu cateva rani ciudate la cap.

Initial, toti ne-am gandit ca: Poate a batut-o alta pisica prin curtile vecine. Evident ca am luat-o ca pe o eroina si am oblojit-o si am tratat-o cum am stiut noi cel mai bine, dupa care Puffy a cazut intr-un somn adanc si lung pana seara tarziu cand a trebuit sa o mut in culcusul ei de noapte.

Atunci am remarcat ca avea dureri mari in zona abdominala, dar m-am gandit ca poate o fi ceva tot din bataia care a incasat-o dimineata si poate dupa o noapte linistita si un somn bun o sa isi revina.

Dar nu a fost asa!

Dimineata urmatoare am gasit-o in acelasi loc, fara vlaga si cu privirea pierduta.

Atunci am intrat in alerta maxima!

Am pus-o imediat pe masa de ecografie si am vazut ca avea intestinele sub piele pe o parte. Urgent am dus-o la prietenii nostri de la Primavet si i-am facut o radiografie unde am vazut intr-adevar proportiile dezastrului.

Avea (dupa cum se poate vedea si in poza de mai jos) pe partea stanga peretele muscular abdominal lipsa.

rx-puffy

Bine-nteles ca in cel mai scurt timp s-a mobilizat intrega echipa #BluePointVet si in urmatoarea ora deja intram in operatie cu Puffy ca sa reparam tot ce se putea si sa ii redam viata plina de farmec prietenei noastre dragi.

Au fost trei ore lungi si grele si pentru noi cei care operam, dar si pentru ea. Pentru ca ruptura era atat de mare incat am fost nevoit sa fac doua cai de acces catre peretele muscular, ca sa ii pot reface integral continuitatea peretelui abdominal.

Bine inteles ca in timpul operatiei am gasit si locul in care a avut loc lovitura cauzatoare a acestei rupturi.
Stiind cum e Puffy si cum arata ruptura suntem suta la suta siguri ca aici a fost picior de om.

Nu avea cum un alt animal sa produca un asemenea dezastru.
Nu avea cum sa fi fost lovita de o masina, pentru ca ar fi avut cu totul alt fel de leziuni. Si oricum si masina tot de om ar fi fost condusa.

De aceea ne intrebam si acum:
Cine ar fi putut sa faca o asemenea oroare?
Cum se poate numi fiinta care poate sa faca asa ceva?

Poate daca ar fi fost vorba de un caine agresiv, si un om in legitima aparare, poate ar fi fost de inteles. Dar Puffy?…
Important este ca acum Puffy este bine. A mancat si a facut cativa pasi prin sala de internari dupa ce a petrecut doua zile la terapie intensiva cu perfuzii si oxigenoterapie.

Dar ce putem face noi?
In afara de a face ce stim noi mai bine si sa le iubim si sa le aratam ca raiul este doar la noi in curte si in cabinet…. nu prea mai avem ce sa facem.