#
Animale
#
Alimentatie
#
Urgente
#
Ingrijire
#
Adopta

Importanta-vaccinarilor

Un caz mai special a venit la noi in clinica ieri. O pisicuta extrem de frumoasa si jucausa, in varsta de 9 luni a fost przentata la consultatie pentru ca avea vome multiple, scaune moi si o stare de somnolenta.

Un lucru foarte important este faptul ca acest animalut este foarte iubit si rasfatat de toti membrii familiei. De aceea s-a “dat alarma” foarte repede, de cand au aparut primele semne de afectiune.

In momentul consultatiei si a investigatiilor facute la cabinet s-a constat o temperatura de 41,6 grade Celsius, la care s-a adaugat si un numar mare de purici. Cunoscand dragostea de care beneficiaza acest pisoias, a fost un adevarat soc pentru noi sa aflam ca nu a fost niciodata vaccinat.

Din diverse motive stapanii au evitat vaccinarea. Unul dintre cele mai importante motive fiind ca “CINEVA” le-a spus ca “Lasa-l, draga, nu-l mai vaccina! Daca sta in casa nu are ce sa se intample si oricum, am auzit eu ca vaccinurile alea nu sunt bune de nimic!”. Din acest motiv s-a trecut la teste si analize amanuntite care au scos la iveala ca pisoiasul s-a imbolnavit de EXACT UNA DINTRE BOLILE PENTRU CARE SE FACE VACCINARE.

Un test care pune in evidenta indubitabil prezenta VIRUSULUI care determina boala numita “Panleucopenia felina”. O boala specifica pisicutelor care de cele mai multe ori este mortala, iar daca nu rapune animalul, il trece prin niste chinuri groaznice.
Lasand la o parte efortul financiar imens, daca facem o raportare la pretul unui vaccin, trebuie spus si despre suferinta stapanilor si remuscarile pe care le au acum pentru ca nu au ascultat un Medic Veterinar – prieten.

Acum pisoiasul se afla in tratament, la perfuzii si toata lumea se roaga la Dumnezeu sa ne ajute sa salvam si acest sufletel, in loc sa stea acasa si sa se joace fericit cu globuletele din pom. Daca ar fi facut vaccinarea…