#
Animale
#
Alimentatie
#
Urgente
#
Ingrijire
#
Adopta

icecream

Desi as fi vrut sa fie doar o poveste, realitatea este dura si fenomenul este destul de des intalnit. De aceeea am scris povestea lui Icecream. Pentru ca este si povestea lui Flafon si a lui Negruta si a multor alte pisicute tratate la noi sau in alte cabinete.

Icecream este o pisicuta minunata, ca toate pisicutele iubite si ingrijite de stapani.

Nu duce lipsa de nimic si de aceea, intre reprizele de somn si mangaieri se gandea tot timpul la ce traznai ar mai putea sa faca. Pe langa diverse tentative de a testa vigilenta stapanilor Icecream gasea tot timpul cate ceva cu care sa se joace. Ba o jucarie, ba un ghemotoc de hartie, ori un dop, ori o cutie, orice se putea transforma intr-o strasnica modalitate de consum de energie.

Intr-o zi Icecream dormea linistita in cosuletul ei, in timp ce stapana ei trebaluia prin casa. La un moment dat ceva s-a intamplat ca o haina a aparut neaparat pentru cusut. Zis si facut. Stapana a scos cutiuta cu fire de ata de cusut, si ace, si foarfece, si toate cele de trebuinta pentru a rezolva problema aparuta.

Icecream cand a auzit, cu un ochi a vazut o cutie magica din care ieseau diverse chestii fantastice si colorate minunat.

Curioasa fiind din fire nu a mai suportat si s-a apropiat sa vada de aproape multitudinea de fire, care mai de care mai viu colorate.
Dar intre toate unul era aparte. Era rosu ca focul si incurcat ca norocul.

Nu a putut sa ii reziste si degraba l-a apucat, din cutie l-a sustras si pe loc s-a apucat cu el de jucat.
Si era atat de fin. Si era atat de moale si delicat. Doar ca intr-un capat era tare incurcat.

Vazand aceasta Icecream tare s-a suparat si imediat s-a apucat nodul sa il roada ca sa il desfaca.
Si tot rozand la nod care era si el moale nici nu a realizat cand acesta pe gat a alunecat tragand dupa sine, pana in stomac, firul rosu de bumbac.

Ca sa fie lucrurile si mai incurcate, o bucla din fir s-a agatat sub limba si de aceea un capat era in stomac, iar celalalt era atat de bine ascuns privirii incat nimeni nu a banuit nimic.
In prima zi nu s-a intamplat nimic. Doar ca atunci cand manca firul de ata mai tare se intindea si tragea cu putere pe sub limba provocand durere.

Icecream nu a mai mancat pentru ca a inteles ca atunci cand mananca creste durerea si s-a hotarat sa bea doar apa. Doar ca dupa un timp a constatat ca si dupa apa durerea apare si mai mare. De aceea a incercat singura sa scape de problema din stomac si a inceput sa vomite.

Fiind o pisicuta ingrijita, stapana si-a dat seama ca se intampla ceva si a adus-o in mare graba la doctor.
Acolo toata lumea vedea ca saraca pisicuta este in suferinta, dar nici o investigatie nu arata nimic suspect. A fost pusa pe perfuzii si la ecografie s-a constatat ca nici intestinele si nici stomacul nu se mai miscau. Atunci s-a recomandat de urgenta “un tranzit baritat”. Am dat bariu sa inghita si am trimis-o la radiografie.
Acolo am vazut posibilul dezastru.

Imediat ne-am uitat in gura si am gasit sub limba capatul de ata care incepuse deja sa sape tesutul din zona. De urgenta am intrat in operatie si abia atunci am vazut proportiile dezastrului provocat de un simplu fir de ata care nu era mai lung de 30cm.

Totul era blocat in abdomen, pentru ca intestinele si stomacul erau insirate precum margelele pe ata. Si erau atat de stranse si inghesuite, incat nici sangele nu mai trecea pe acolo.
3 ore si in 3 locuri a trebuit sa taiem stomac si intestine ca sa putem scoate firul de ata si sincer nu am crezut ca Icecream va mai scapa cu viata din aceasta incercare.
Dar se pare ca doar una dintre cele 9 vieti a pisicilor s-a dus de data asta.
DE DATA ASTA Icecream a scapat cu viata dar cu suferinta enorma si inainte si dupa operatie.
Toate plecate de la un singur si simplu fir de ata.